dinsdag 3 februari 2015

De foto's van zijn leven.

Vrijdag avond 23-01-2015 belde de  vrouw van een vriend. Ze vertelde me; "John is overleden." 
Ik wist niet wat ik moest zeggen? Toch sprak ik kort met haar. (Ik zat op de snelweg net als je Den Haag in rijd en kon er niet af.)  Aan het einde van het gesprek zei ik: " ik bel je zo nog even"
Zei antwoordde; " de kinderen komen zo foto's uitzoeken " Op de crematie zag ik foto's van zijn leven voorbij komen. Een man die werkte maar ook van een man die genoot van het varen op het water. Een man die zijn vrouw liefhad, twee maatjes, niet alleen een getrouwd stel. Een man die gek deed met zijn kinderen en kleinkinderen. Vanochtend werd ik wakker en er flitste een gedachte door me heen. Wat moet dat een hel zijn geweest voor zijn vrouw en de kinderen deze foto's uit te zoeken. Dat moet ik mijn vrouw besparen. Zal ik alvast zelf wat foto's uitzoeken zodat zei dit later niet hoeft te doen. Maar welke foto's zou ik dan kiezen. Deze gedachten flitste in een halve seconde door me heen en bleef hangen bij de laatste. 
Welke foto's van mijn leven wil en kan ik laten zien aan het einde van mijn leven. En ik realiseerde me dat er meer foto momenten moeten komen waar ik gek doe en geniet van het moment.

Misschien was het geen hel om die foto's op te zoeken. Maar beleefde ze nog een keer alle fijne momenten van zijn leven.

Welke foto's wil jij laten zien aan het einde van je leven?

Rust zacht mijn vriend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten